Annons:

Ny brakförlust för Norwegian – vd:n vill ha mer stöd från staten

Coronakrisen slog som väntat hårt mot Norwegian även i andra kvartalet och förlusten för första halvåret uppgick till 4,8 miljarder norska kronor. Det framgår av delårsrapporten som släpptes på fredagsmorgonen. Under perioden hade bolaget 5,3 miljoner resenärer, en minskning med 71 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Utsikterna för framtiden beskrivs som fortsatt oklara, framför allt på grund av skiftande reserestriktioner i Europa.

Norwegians ledning väntade sig ett positivt resultat för helåret i början av 2020 och sommaren skulle bli ”den bästa någonsin”. I stället svepte coronakrisen in och kapade all lönsamhet, skriver bolaget i sin delårsrapport som släpptes på fredagsmorgonen.

Vd Jacob Schram noterar i rapporten att de flesta flygbolag har fått ta statlig hjälp för att hålla sig flytande under krisen, även Norwegian.

”Vi är tacksamma för den lånegaranti som den norska regeringen har gett oss och som vi har jobbat hårt för att få. Trots det är det, givet de nuvarande marknadsvillkoren, inte tillräckligt för att ta oss igenom denna förlängda kris”, skriver han.

Första halvåret

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024