Annons:

Vingplan med över 300 turister fast i Varna

Hundratals svenskar är strandsatta på flygplatsen i Varna, Bulgarien, efter att ett tekniskt fel upptäcktes på deras flyg från Phuket till Arlanda, rapporterar Aftonbladet.

– Vi beklagar att det skulle bli så här. Det var tänkt som en kort bränslepåfyllning, säger Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving.

Inspektionen av flygplanet avslöjade en defekt på ett hjul. Ving kommunikationschef, Claes Pellvik, uppgav att ett nytt hjul kommer att flygas in från Köpenhamn.

När Carl-Henrik och hans fru Isabell Herrera, 73, fick kliva av planet väntade en lång kö. Resenärerna fick ställa sig i terminalbyggnaden i väntan på att slussas vidare till hotell.

– Det är runt 400 personer som väntar på att få ett hotellrum och kön rör knappt på sig, säger han till Aftonbladet.

Resenärerna har fått information om att däcket ska bytas ut. Men hemresan kan dröja. Prognosen var under tisdagsmorgonen att flyget mot Arlanda inte skulle lyfta förrän 18-tiden på tisdagskvällen.

Förklaringen till att Vings charterplan från Stockholm till Thailand mellanlandar i Varna är kriget i Ukraina. Sedan krigets utbrott får internationella flygbolag inte längre passera Ryssland och Ukraina. Den längre resvägen tvingar planen att mellanlanda för att tanka. Det är inte första gången som det blir strul vid stoppen i Varna.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024