Annons:

Krögarens klagan: SAS-maten oätlig

Adam Price hade betalt 17 336 danska kronor (26 500 SEK) för att tillsammans med sambon flyga med SAS från Köpenhamn till Washington DC. Men maten som serverades på flygningar var ”oätlig” säger han till danska B.T. Text: Janne Sundling

”Det var under lägstanivå på hela flygturen”

Adam Price? Jo, han är manusförfattare och producent bakom flera danska tv-serier. Som Taxa, Herrens vägar, Anna Pihl och en rad andra. Men han har också en restaurangkedja med sin bror, Bröderna Price med sex restauranger.

Och maten på SAS-flygningen var oätlig, menar han:

”Det kom in en beige plastpaket med folie över som kabinchefen kallade Boef Bourguignon. Jag kan kort säga att jag vet mer om mat än kabinchefen. Det här var inte Boef Bourguignon”, skriver han på Instagram.

– Det var under lägstanivå på hela flygturen, säger han till B.T.

SAS har efteråt erkänt att det blivit ett fel i menybladet:

Boef Bourguignon.

”Dessvärre ser det ut att ha skett ett missförstånd från vår besättnings sida om vilken måltid som serverades. Vi serverar inte Boef Bourguignon på våra flyg men en Boef Provencal i stället. Det är naturligtvis en beklaglig missförståelse om det är en annan rätt som kommunicerades till besättningen”, förklarar SAS danska presschef Alexandra Lindgren Kaoukji.

Price skriver att han för det pris han betalat förväntade sig bättre mat.  

En kommentar

  1. Jervejint: För priset 26500 kr gällande 2 personer, så har herr krögare rest i ekonomiklass. Då skall man inte förvänta sig något överhuvudtaget. Finns flertal andra flygbolag som har F-klass på deras atlantflygningar (BA,LH,AF,SQ,AA) Välj dessa framgent och undslipp liknande fadäser. Men det är snåljåpens klagosång man hör.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024