Annons:

Annons:

Här är de nominerade till Ekoturismpriset

Ekoturismpriset utses av Naturturismföretagen (Ekoturismföreningen). Vinnaren presenteras på Grand Travel Award på Grand Hotel i Stockholm den 14 februari 2019.

ULVSBOMUREN VILDMARK

”En levande historisk gårdskultur där fårskötsel och vargar i omgivande storskogar, byns närvarande brukshistoria möter ett modernt och hållbart liv på landsbygden. Här sätts fokus på lärande och insiktsfulla upplevelser där de lokala innovativa lokalproducerade smakupplevelserna tar plats i främsta rummet. Gårdens egna produkter – rotfrukter, grönsaker och lammkött förenas omtänksamt med skogens råvaror som bär, svamp, vilt och skogsfågel, eller fisk och kräftor från någon av traktens sjöar.”

Nominerad till stora turismpriset 2018
Kvalitetsmärkt ekoturismföretag – Nature’s Best Sweden

STORA KARLSÖ

”Stora Karlsö, en stenklippa i havet och ett av världens äldsta naturskyddade områden är rik på udda natur och kulturupplevelser. Bolaget har cirka 900 delägare och är en vital och medveten 139-åring, mer aktuell än någonsin med sin unika hållbara destination. Här har man knutit samman ”bo-äta-göra-resa” genom att tillhandahålla paketerade lärande och natursköna upplevelser för både barn och vuxna, unika kulturboenden, restaurang med basen i lokala Gotländska råvaror, museum, egen tidning, forskning, båttransfer. Listan är lika lång som anledningarna att resa dit.”

Kvalitetsmärkt ekoturismföretag – Nature’s Best Sweden

MUSSELBAREN LYCKORNA

”Med den anspråkslösa blåmusslan i fokus på musselsafari blir gästen ett med den Bohuslänska skärgårdskulturen där ingredienser från havet tar vägen till gourmetbordet via både äventyr till havs, ny kunskap, delaktighet och njutning. Med restaurang i traditionsrik genuin miljö, försäljning av närodlade produkter och olika båtturer sträcker sig verksamheten från Lyckornas anrika kurortsmiljö till undervattensträdgårdarna i fjordarna runtomkring. Produktinnovation är en del av bolagets DNA och snart inleds samverkan med musselforskning som del av erbjudandet.”

SAPMI NATURE CAMP

”Sápmi Nature Camp, en genuin samisk upplevelse där gästen bjuds in att dela den arktiska vardagen för Sveriges urfolk som lever och verkar i och kring UNESCOs världsarvsområde Laponia, en del av Jokkmokk och Gällivares fjällvärld. Med bekvämt ”glamping”-boende i samiska lávvus (tältkåtor) direkt vid Lule älvs strand och delaktighet i det arktiska urfolkets vardagssysslor som matberedning och tillagning, fiske, renskötsel, botaniserande i fjällskog och kalfjäll inramat av ett historieberättande återvänder ofta gästen till sin egen vardag med ett nytt förhållningssätt till moder jord.”

Boka din biljett till seminarium och gala HÄR (1.695 kr)
Du får seminarium (från kl 15.00), gala med prisutdelning, middag med tre glas vin eller öl.

Boka din biljett till galan HÄR (695 kr)
Du får gala (från kl 18.00) med prisutdelning, middag med tre glas vin eller öl.

 

En kommentar

  1. Erik: Å underbara, fantastiska Stora Karlsö! Önskar så att ni får priset! Tillbringar varje sommar några nätter som övernattare sedan 1990, tillsammans med hustrun på denna underbara ö! Längtar redan till sommaren. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA