Annons:

SJ inför Grand Travel Award: ”Vi ser ett trendbrott”

Den 14 februari är det Grand Travel Award på Grand Hôtel i Stockholm. En av de nominerade är SJ. Här berättar Pierre Flodén, ansvarig för affärsresebyråerna, varför de ska vinna. – Res city till city med 30 sekunders incheckningstid, använd tiden ombord till arbete, vila och mat samt gör en betydelsefull insats för miljön – res klimatsmart.

Vad är er viktigaste innovation under 2018? 

– Den största nyheten 2018 var ju att företag och affärsresenärer på allvar vill resa klimatsmart och väljer tåget. Det är ett trendbrott vi sett i vinter. SJ satsar hårt på digitalisering, och lanserar hela tiden nya digitala funktioner i vår app och i andra kanaler som gör det ännu enklare att resa med oss. Nu senast att du kan nu även få tidtabeller och boka lokaltrafik i appen med bara några klick. 

Hisspitchen för att locka till er en ny kund? 

– Res city till city med 30 sekunders incheckningstid, använd tiden ombord till arbete, vila och mat samt gör en betydelsefull insats för miljön – res klimatsmart.

Juryn, alltså Sveriges resebyråer, ska bedöma er utifrån tre kategorier: service och support, produktkvalitet och produktutveckling, marknadsföring och branschaktiviteter. Vad tycker ni själva är ert starkaste kort?

– Vi har ett nära och framgångsrikt samarbete med affärsresebyråkedjorna, även utanför storstäderna. De står för 1 miljard av SJs försäljning. Därför är vi extra stolta att mina kollegor Christina Psarris och Veronica Wickzell är nominerade i klassen Årets KAM. 

Vilken aspekt kan bli ännu bättre 2019? 

– Att bli ännu bättre att hjälpa företag, affärsresenärer och resebyråer att se fördelarna med att välja tåg och SJ. Vi fortsätter att rulla ut vårt reseanalysverktyg till affärsresebyråer där de enkelt kan jämföra klimatutsläpp mellan olika transportslag, de som börjat testa är väldigt nöjda. När de första nya X 2000-tågen kommer ut på spåren i höst blir det ännu mer bekvämt och smidigt att välja SJ på storstadslinjerna. 

Vad är besöksnäringens största utmaning?

– Miljön. Både affärs- och privatresenärer kommer att kräva mer hållbara resor. Alla måste bidra och att resa med tåg lokalt och flyg globalt är en början i rätt riktning. Allt resande inrikes borde ske med tåg.

Ses vi på Grand Hôtel den 14 februari 2019? 

– Självklart! Vi på SJ som jobbar mot resebranschen går alltid på Grand Travel Award. Dessutom slåss vi ju om priser i flera klasser, Årets KAM och Årets transport inrikes. Och vi har förstås sällskap av de två gamla Travel News-redaktörerna som jobbar på SJ numera. Vi älskar att mingla med branschen! 

Här hittar du hela programmet.

Boka din biljett här.

Här är alla nominerade.

2 kommentarer

  1. Subscriber User: Inget hopp om förbättring när man inte ens förstår vikten av att hålla tiden utan talar om annat ...
  2. Hans: För långa väntetider med att publisera SJ tidtabell när banarbeten anges. Ingen dag i maj kan bokas Stockholm Malmö vv,. Svaret är Banarbeten planeras. Försöker resa klimatsmart, men.....alternativen är flyg och buss, som har upp till ett års framförhållning
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024