Annons:

Hård kritik mot hotellsökmotorer

Hotel Park Bergen listas på Hotels.com som konstant fullbokade, trots att de har lediga rum och trots inte har något samarbete med sajten.

Hotel Park Bergen har upptäckt att de finns med i Hotels.coms sökresultat, trots att de inte har något samarbete med bokningssajten. Sajten uppger dock att hotellet är fullbokat, trots att det finns lediga rum, skriver Aftenposten.no enligt Travel News Norge. I stället rekommenderar Hotels.com hotell som de faktiskt samarbetar med. 
 
Det norska Forbrukerombudet menar att detta är olagligt fusk.
– Jag törs inte tänka på hur många gäster vi förlorar för att Hotels.com sprider felaktig information om att vi inte har rum, säger hotellets ägare Anne Margrethe Klohs.
 
Hotellet säger sig ha kontaktat Hotels.com flera gånger och fått löften om att hotellet ska tas bort från databasen, men hotellet ligger ändå kvar på sajten. Hotels.com säger på sin sajt att det bara handlar om ett tekniskt fel som man nu ska se till att ordna. 
 
Även andra hotellbokningssajter listar hotell som de inte har samarbeten med. Rica-kedjans kommersielle direktör På Semb-Johansson säger till Vg.no att kedjan inte har något avtal med exempelvis sajten Hotell.no.
– Och det är flera sådana tillfällen. Det finns tusentals hotellbokningssajter på nätet och många av dem har vi inte avtal med. De flesta tar bort oss när vi kräver det, men hos några dyker vi upp igen, andra kan vi inte identifiera. Några gånger har vi varit tvungna att ta till advokat, säger han.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024