Annons:

Hotelljätte släpper på rabattförbud för bokningssajter

InterContinental Hotels Group godkände idag en kompromiss med det brittiska Office of Fair Trade, som hade anklagat världens största hotellgrupp att begränsa konkurrensen för hotellrum på nätet.

InterContinental Hotels Group, som har flest hotellrum i världen och bland annat äger Holiday Inn och Crowne Plaza, har tidigare förbjudit nätbokningsagenter att inte rabattera deras hotellrum, inte ens genom att ta rabatten ur den egna provisionen, eftersom de själva vill ha de bästa priserna på sina egna hotellsajter. Utredningen har pågått sedan 2010.

Det brittiska Office of Fair Trade har nu lyssnat till de små nätresebyråerna, som anklagat förbudet för att strida mot den fria konkurrensen, och har tillsammans med hotellkedjan kommit till en kompromiss. Nätresebyråerna kommer att få lov att rabattera hotellrummen till vissa målgrupper, som de som tillhör vissa lojalitetsprogram eller som är återkommande kunder.

InterContinental Hotels Group säger, enligt TravelMole.com, att de har samarbetat med Office of Fair Trade för att få ett slut på undersökningen utan att behöva erkänna att de gjort något fel eller betala böter.

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024