Annons:

Pandox hyr ut när hippiehotellet Hobo öppnar i Köpenhamn 2024

Denna vecka signerar fastighetsägaren Pandox AB och Strawberry ett avtal om att etablera livsstilhotellet Hobo i centrala Köpenhamn, enligt ett pressmeddelande.

”Det fina med Hobos koncept är att det inte finns någon mall för vad eller hur Hobo ska vara”

Det urbana och rebelliska konceptet, som är mer känt för popup-klubbar och öl från lokala mikrobryggerier än concierge och fina middagar, har på kort tid blivit en framgång i Stockholm. Hotellets design skapades i samarbete med den prisbelönta Studio Aisslinger i Berlin.

– Det fina med Hobos koncept är att det inte finns någon mall för vad eller hur Hobo ska vara. Konceptet ska vara i ständig utveckling och återspegla hur staden utvecklas. Samtidigt ska Hobo alltid behålla sin kärna: att omdefiniera vad ett hotell kan och bör vara. Den satsning vi nu gör på Hobo i de olika huvudstäderna kommer att skapa nya, levande mötesplatser för städerna, både för gästerna som bor runt hörnet och de som kommer från andra sidan jorden, säger Petter A. Stordalen, ägare av Strawberry i ett pressmeddelande.

”Vi är mycket nöjda med det nya hyresavtalet, som ger en betydande ökning av fastighetens värde”

Det är Pandox AB som är fastighetsägare i den fastighet som Hobo Köpenhamn kommer att ligga. Idag huserar byggnaden Hotel Mayfair, som ligger i hjärtat av Köpenhamn, omgiven av historiska och kulturella landmärken som Tivoli, Rådhuset, Ströget och Glyptoteket.

– Vi är mycket nöjda med det nya hyresavtalet, som ger en betydande ökning av fastighetens värde. Vi tog över hotellverksamheten under svåra omständigheter i april 2020, och har genom aktiva åtgärder och hårt arbete både renoverat och ompositionerat hotellprodukten, som vi nu hyr ut igen till en stark operatör under ett attraktivt omsättningsbaserat hyresavtal. Det är inspirerande att välkomna Strawberry med Hobo-märket som hyresgäst till hotellet. Konceptet passar mycket väl till fastighetens karaktär och centrala läge, säger Liia Nõu, VD för Pandox AB.

Pandox har ägt hotellfastigheten sedan 2010 och drivit hotellet själva sedan april 2020. Hotellet har 203 rum. Hobo Copenhagen går in i portföljen för Nordic Hotels & Resort som är en del av Strawberry och driver mer än 40 fristående hotell i Norden, inklusive Villa Copenhagen i Köpenhamn och snart även Admiral Hotel i samma stad.

– Det är en glädjande nyhet för oss på Nordic Hotels & Resorts att vi äntligen öppnar i Köpenhamn. Hobo Stockholm har varit en stor framgång från början, och nu håller vi på att bygga ut ett Hobo både i Helsingfors och Oslo – båda med bästa läge och i fantastiska byggnader i huvudstäderna. Hobo kommer att erövra Norden, och vi vet att konceptet kommer att falla både stadens invånare och besökare i smaken, säger Henrik Berghult, Chief Operating Officer på Nordic Hotels & Resorts.

Hotellet beräknas öppna efter sommaren 2024.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024