Annons:

Annons:

Petter Stordalen första gången över en miljard i vinst

Förra året blev ett rekordår för Nordic Choice Hotels. Tack vare stark organisk tillväxt och lyckade nyetableringar levererade hotellkoncernen det bästa rörelseresultatet någonsin, enligt ett pressmeddelande. I Dagens Industri fortsätter Petter Stordalen att häckla Scandic: ”En av våra konkurrenter har ett varumärke – ’one size fits all’. Hos oss säger vi att ’one size fits none’. Så det är, med all respekt, lite skillnad på strategin”, säger han, och fortsätter: ”Våra konkurrenter tjänar mer pengar än oss, men vi har inte ambitionen att komma upp på deras nivå. För det vi lägger pengar på – kultur, miljö och samhällsansvar – är en viktig del i hela bolaget.”

Med ett tillskott av åtta nya hotell och nästan 800 nya rum, avslutade Nordic Choice Hotels 2018 med en ny toppnotering för hotellkoncernens rörelseresultat. Driftsintäkterna uppgick till 10 880 MNOK, vilket är en ökning med 9,6 procent jämfört med 2017. Koncernens EBITDA (rörelseresultat före skatter och avskrivningar) passerade för första gången 1 miljard norska kronor.

– Vi har åter ökat topplinjen med en miljard kronor, i likhet med de tre föregående åren. Våra organiska hotell arbetar mycket bra. De har ett solitt fotfäste på sina lokala marknader och dessutom tar de nya marknadsandelar. Med en tillväxt i hotellportföljen och fulla driftsår för de hotell vi öppnade eller renoverade 2017, levererar vi även ett EBITDA-resultat som vi är mycket nöjda med, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Nordic Choice Hotels.

– Samtidigt ser vi även en fin utveckling för våra franchisehotell, som totalt sett levererar en topplinje på över 2,4 miljarder, vilket är en tillväxt på 5,2 procent.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA