Annons:

Scandic Hotels sparkar vd: ”Vi behöver ett nytt ledarskap”

Hotellbolaget Scandic Hotels har sparkat sin vd Even Frydenberg med omedelbar verkan. Bolaget passar samtidigt på att redovisa siffror för fjärde kvartalet som var bättre än väntat. Aktien stiger på beskeden, skriver Dagens Industri.

Jens Mathiesen tar över som ny vd med omedelbar verkan. Han kommer inledningsvis också att vara tillförordnad landschef i Danmark till dess att en ersättare är utsedd, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, och då är det naturligt att gå skilda vägar. Jag vill betona att detta är en ledarskapsfråga och inte relaterat till den finansiella utvecklingen i bolaget, samt att Scandics strategiska inriktning ligger fast”, säger Per G. Braathen, styrelseordförande.

För fjärde kvartalet kommer Scandic att redovisa en nettoomsättning på omkring 4.590 miljoner och justerat ebitda-resultat på omkring 480 miljoner. Enligt Infront Estimates  senaste konsensus väntades ett justerat ebitda-resultat på 440 miljoner och en omsättning på 4.503 miljoner kronor.

Scandic stiger knappt 3 procent på börsen efter beskeden. Bolagets fullständiga bokslutskommuniké publiceras den 19 februari.

 

Kommentarer är stängda.