Annons:

Scandic och Pandox miljardsatsar på nordiska hotell

Scandic och Pandox investerar 1,6 miljarder kronor i uppgradering och utveckling av 40 hotell i Norden under de kommande tre åren.

Drygt hälften av de 40 befintliga hotellen är väghotell och resten har citylägen. Under de kommande tre åren investerar Pandox och Scandic 1,6 miljarder kronor i dessa hotell för att uppgradera och utveckla dem.
– Scandic ska fortsätta att driva utvecklingen med kreativa lösningar. Vår framgång ligger i omtanken om gästernas behov och trivsel. Vi utgår från vår historia, förstärker den informella hemkänslan på hotellen, skapar fler sociala mötesplatser och ger de 40 hotellen med 4 000 rum ny inredning och design som möter framtidens behov, säger Scandics vd Anders Ehrling.
 
Hotellen med citylägen är bland annat Malmen i Stockholm, Continental och Strand i Helsingfors samt KNA-hotellet i Oslo. Väghotellen inkluderar Kungens Kurva i Stockholm, Backadal i Göteborg, Jönköping, Uppsala, Sundsvall, Luleå, Östersund och Södertälje.  
– Det här är ett av de största gemensamma investeringsavtalen som upprättats mellan en hotelloperatör och en fastighetsägare i Norden någonsin. Satsningen är värdeskapande och strategiskt viktig både för Scandic och för Pandox som gör investeringen genom sitt intressebolag Norgani. Vi fortsätter att utveckla vår portfölj och gör nu en specifik satsning på de hotell som nyligen förvärvats och som är i behov av investeringar, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024