Annons:

Premium

Raskt jobbat av Lufthansa

Lufthansas klagomålshantering efter strejken för två veckor sedan var föredömlig. Svar inom två timmar, pengar åter på två veckor. Av: Leif Holmkvist.

Man har flugit en del genom åren, från oljestrimmig DC3 mellan Dar es Salaam och Mafia Island till Dreamliner. En del i tjänsten, men mest privat, vilket kunde ge en ackumulerad flygskam på stratosfärisk nivå.

Efter några år i flygvapnet, av legendaren Chuck Yeager beskrivet som ”years of dullness and moments of panic”, har jag alltid betraktat flygning enbart som nödvändig men krånglig logistik.

Det är mycket som kan gå snett för ett flygbolag, oftast vädret, ibland strejker och mer sällan tekniken. Och när det går galet gäller det för bolaget att ta hand om irriterade kunder.

För egen del har jag haft närmast osannolik tur och ytterst sällan drabbats av inställda flygningar. Förseningar javisst, till och med hos normalt punktliga Ryanair eller buss till Nürnberg när det varit snökaos på Münchens flygplats.

Förtidingar också. När jag ville åka hem en dag i förväg från Linate trots icke ombokningsbar biljett hos Finnair sade den blonda huldran: ”This we don’t do – but I do!”

Bara två gånger har jag fått flygningen cancellerad. Den 18 mars 2020 skulle jag till Norditalien för åka skidor, en vecka efter att WHO deklarerat pandemi. Två dagar innan ställde Norwegian in flighten.

Jag hade inte tänkt åka, men ville köra ”chicken race” för att testa norrbaggarna och låta dem betala tillbaka. Det gjorde de. Efter fyra månader och ett knippe ursäkter för att det tog så lång tid.

Så kom strejken i Tyskland den 27 mars i år. Jag skulle hem från Salzburg samma dag,…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024