Annons:

Reguljärflyg ökar kraftigt inför vinterns resor 2023

Sedan resandet kommit igång efter pandemin har trygga och smidiga charterresor vunnit mycket ny mark, men inför vintersäsongen 2023 ser resebyrån Ticket nu en ökning på hela 40 procent för resor med reguljärflyg, enligt ett pressmeddelande.

– Reguljära resor blir alltmer populära, det ger resenärer en hög grad av flexibilitet och möjlighet att skräddarsy sina semesterupplevelser med val av resmål, reslängd, eventuella stopp längs vägen och aktiviteter, mer kontroll helt enkelt, något som många tycks vilja ha när de nu börjar resa igen, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket i ett pressmeddelande.

Bangkok är med avsevärd marginal det mest populära reguljära resmålet i vinter, och har ökat med hela 50 procent jämfört med förra året. Även Phuket och Krabi finns med på topplistan, vilket gör Thailand till det ojämförligt mest populära semesterlandet för de som inte flyger charter. Men årets topplista bjuder även på ett antal nyheter, och resandet till flera exotiska resmål som exempelvis Sri Lanka, Vietnam och Sydamerika har mångdubblats jämfört med förra året.

Svenska resenärer verkar återgå till hur det var innan pandemin och resesuget visar sig i bokningsläget, då är det förväntat att många gamla semesterklassiker visar sig populära. Men vi ser även hur andra destinationer börjar öka markant i popularitet, det tycker vi såklart är superkul, säger Vincent Goodbrand.

Mest populära resmålen för reguljärflyg vintern 2023/2024:

  1. Bangkok (1)
  2. Phuket (4)
  3. Malaga (3)
  4. Krabi (10)
  5. Gran Canaria (Ny)
  6. Alicante (5)
  7. Colombo (Ny)
  8. Santiago (Ny)
  9. Ho Chi Minh City (Ny)
  10. Manilla (Ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade under 2023 med avresa mellan 1 december 2023 till 28 februari 2024 jämfört med samma period föregående år. Siffror inom parentes visar placering föregående period.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024