Annons:

Färre besökare på TUR 2011

Årets TUR-mässa i Göteborg hade 45 000 besök, vilket är cirka 4 000 färre än förra året.

Den nedåtgående besökstrenden från förra året fortsatte i år. Jämfört med 2009 då besöken uppgick till 53 000 är minskningen 15 procent.
TUR:s mässansvarige Per Magnusson är ändå positiv.
– Med tanke på att årets mässa genomfördes i en tid som präglas av tuffa utmaningar för branschen – med den senaste tidens oroligheter på flera kontinenter och stora naturkatastrofer – är det fantastiskt att  TUR lockade så många utställare och resesugna besökare av olika slag, säger han i en pressrelease.
 
Mässan var cirka 12 600 kvadratmeter stor. Antal utställare uppgick till 894 och antal länder till 79 stycken. Förra året var antalet länder 112. Alla större turistländer som är viktiga för Sverigeresenärer fanns dock på plats, även om Storbritannien valde att enbart ha en mindre monter på Meetings@TUR.
 
Några besökssiffror för branschdagarna redovisades inte i pressreleasen och Travel News lyckades inte nå TUR på måndagseftermiddagen för kompletterande statistik.
 
En av nyheterna vid årets TUR, och somär ett led i mässans förändringsarbete, var Connect@TUR, där 60 svenska köpare av resetjänster  fanns på plats för snabbdejting med utländska reseföretag under en timme på torsdagsmorgonen. När Travel News besökte snabbdejtingen var de positiva reaktionerna många. En av dem som TN talade med var Carlos Barcenas, regional försäljningsdirektör för det latinamerikanska incomingbolaget Quimbaya.
– Det är ett bra sätt att få kontakt med svenska företag och fler mässor borde erbjuda det här, sade han medan han avverkade sin lista på cirka 25 svenska köpare.
Han snabbdejtade bland annat Svenska Resebolagets grupp&konferensavdelning.
– Jag har haft flera intressanta möten, ett av dem var med Quimbaya. Vi har grupper som reser till Sydamerika men har i dag ingen agent i regionen, sade Resebolagets representant på plats

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024