Annons:

Annons:

Nya siffror – höghastighetstågen beräknas kosta 230 miljarder

Trafikverket har kommit ut med nya siffror över vad bygget av höghastighetsbanan kommer att kosta – 230 miljarder kronor är den nya siffran.

Trafikverket kom i tisdags med en ny kalkyl över vad bygget av höghastighetsbanan kommer att landa på kostnadsmässigt. 230 miljarder plus/minus 30 miljarder kronor. Siffran är något mindre än beräkningen från i december men är fortfarande osäker enligt Trafikverket skriver Affärsvärlden.  Minskningen ska dels bero på nya ställningstaganden om tekniken och dels på resultaten från Sverigeförhandlingen som sköter diskussionerna med berörda kommuner. De planerade bibanorna och Jönköping ska slopas bland annat.

En kommentar

  1. Nisse: Lysande! Då kanske vi kommer under en kvarts miljon - per meter... Vad ska priset vara för att åka snabbare till Malmö? En satsning på uträtning av befintligt nät och fler tåg av nuvarande högastighetstyp skulle kosta en bråkdel av 230 Mdr och priset blir att det ar en timma längre till Malmö och en halvtimme till Göteborg. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019