Annons:

Annons:

Nya siffror – höghastighetstågen beräknas kosta 230 miljarder

Trafikverket har kommit ut med nya siffror över vad bygget av höghastighetsbanan kommer att kosta – 230 miljarder kronor är den nya siffran.

Trafikverket kom i tisdags med en ny kalkyl över vad bygget av höghastighetsbanan kommer att landa på kostnadsmässigt. 230 miljarder plus/minus 30 miljarder kronor. Siffran är något mindre än beräkningen från i december men är fortfarande osäker enligt Trafikverket skriver Affärsvärlden.  Minskningen ska dels bero på nya ställningstaganden om tekniken och dels på resultaten från Sverigeförhandlingen som sköter diskussionerna med berörda kommuner. De planerade bibanorna och Jönköping ska slopas bland annat.

En kommentar

  1. Nisse: Lysande! Då kanske vi kommer under en kvarts miljon - per meter... Vad ska priset vara för att åka snabbare till Malmö? En satsning på uträtning av befintligt nät och fler tåg av nuvarande högastighetstyp skulle kosta en bråkdel av 230 Mdr och priset blir att det ar en timma längre till Malmö och en halvtimme till Göteborg.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Inside Sales Representative
Sista ansökningsdag:
4 oktober 2018
Affärsreserådgivare till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Australienresor söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Business Travel Consultant till Hogg Robinson Group (HRG)
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Projektledare grupp & konferenser till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018