Annons:

Swedavia ska ha krismöte efter säkerhetsproblemen

Det statliga flygplatsbolaget Swedavia har kallat till krismöte sedan det framkommit att två personer utan rätt att vistas i Sverige fick jobb på Arlanda flygplats, skriver DN.

I helgen avslöjade Aftonbladet att en rysk medborgare utan arbetstillstånd jobbat som flygmekaniker och i går framkom det att en efterlyst man arbetat på flygplatsen.

I båda fallen ska de två personerna ha passerat de säkerhetsprövningar som krävs för att få arbeta på flygplatsen.

– Det är djupt bekymmersamt, säger Arlandas säkerhetschef Anna Svedberg till tidningen.

Under fredagen ska Swedavia, Transportstyrelsen och polisen träffas för att diskutera säkerhetsbristerna.

2 kommentarer

  1. Eve: Hur kunde detta ske, säkerhetskontrollen verkar ju vara sgs obefintlig. Att efterlysta, personer utan arbetstillstånd, kanske tom personer med kriminell bakgrund har möjlighet att enkelt få tillgång till områden där säkerheten bör vara högsta prioritet är skrämmande, bla med tanke på sabotage och andra allvarliga brott. Känns nästan löjligt, med tanke på all kontroll av passagerare osv. Och att en person utan arbetstillstånd så pass enkelt kan få jobba som flygmekaniker på säkerhetsklassade områden är också skrämmande. Hade han en en korrekt utbildning, enligt alla säkerhetskrav osv. Dags för skärpning i alla led! Vi bör kunna lita på att alla som jobbar på flygplatserna och har tillgång till spärrade område är noggrannt kontrollerade.
  2. Enok Hermansson: Det har finnits många frågetecken tidigare. Har varit en del skriverier om airside handling för Norwegian. Riktigt märkligt. Hur är det möjligt?
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024