Annons:

Resia stramar åt i Stockholm

Resia vill lägga ner sin marknadsavdelning i Stockholm och flytta tjänsterna till Göteborg. Fyra av fem medarbetare har valt att inte följa med. Tidigare i höst försvann dessutom tjänster från Resfebers kundtjänst.

För ungefär två år sedan köpte Resia Resfeber och sedan dess har en integrationsprocess pågått inom koncernen. Det berättar Resias kommunikationschef Ingela Schönning.

– Vi vill såklart få synergi­effekter och utnyttja den kompetens som fanns i Resfeber i fler ställen i koncernen, säger hon.

Förhandlingar gällande fem tjänster på marknadsavdelningen i Stockholm pågick tidigare i vintras för att Resia vill flytta tjänsterna till Göteborg.

– Efter förvärvet av Res­feber har vi haft tjänster både i Stockholm och i Göteborg. Nu känner vi att vi vill sitta samlat så mycket som det går, det är därför vi koncentrerar avdelningen till Göteborg, säger Ingela Schönning.

Resultatet blev att fyra medarbetare lämnar koncernen och en person har valt att ta en tjänst i Göteborg.

Samtidigt har Resia utannonserat tjänster till sin marknadsavdelning. Hittills har tre nya tjänster tillsatts.

– Det rör sig om kompetens som vi delvis tidigare anlitade på konsultbasis och som vi nu väljer att ha inhouse, säger Ingela Schönning.

Enligt henne är det inte fråga om en neddragning.

– Det är en sammanslagning av två avdelningar. Hela marknadsavdelningen kommer att sitta i Göteborg, och antalet tjänster är samma som förut.

Tidigare i höst minskades antalet tjänster på Resfebers kontor i Stockholm.

– Det försvann tolv tjänster. Vi gjorde en omorganisation där delar av kundservice online flyttades ut i butik. Inte heller där var syftet att dra ner, utan vi vill hantera säljfrågor i säljledet. Det är där det finns en stor säljkompetens, att hjälpa kunder som bokar online.

Ingela Schönning meddelar att sammanslagningen av marknadsavdelningarna är en del av processen att integrera butik och online.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024