Annons:

Analytiker: SAS aktieägare förlorar nästan allt i räddning

Danska och svenska staten kan komma att skriva av miljarder i lån för att rädda krisande flygbolaget SAS. Den bedömningen gör Sydbanks aktieanalyschef Jacob Pedersen, rapporterar norska E24.

Villkoren för nya investerare och dagens kreditgivare är ännu så länge okända i SAS omstrukteringsplan. Men Jacob Pedersen har gjort beräkningar baserade på refinansieringen av bolaget under hösten 2020.

– Det resulterar i en utspädning på cirka 96–97 procent för de existerande aktieägarna, säger Pedersen till affärssajten.

En kommentar

  1. thomas larsson: tyvärr det är verkligheten i aktievärden när ett bolag år efter år efter år går så dåligt, hur kan man vänta sig nån annan utgång? När wallenbergarna slutade stödja var det slutet för flygbolaget. Nu är Danskarna ensamma kvar, de är de enda som kan köra in miljarder i bolaget och då samtidigt rädda jobben för tusentals danskar. Inget privat kapital kommer att träda in i 9 miljardklassen, inte kineserna heller, de har en fastighets bubbla och ekonomisk kris i gigantisk skala, frågan är om inte hela landet defaultar.
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024