Annons:

SAS ansöker om finansiell rekonstruktion i USA

SAS har lämnat in en frivillig ansökan om finansiell rekonstruktion i USA, ett så kallat chapter 11-förfarande, som ska ge bolaget konkursskydd. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. ”SAS verksamhet och schemalagda flygavgångar påverkas inte av chapter 11-ansökan och SAS kommer att fortsätta att tillhandahålla sina tjänster för kunderna som vanligt”, skriver bolaget.

Schemalagda avgångar kommer dock att påverkas av strejken som inletts av pilotföreningarna.

SAS Forward- planen presenterades i samband med kvartalsrapporten och innebär bland annat att bolaget ska ta in 9,5 miljarder kronor i eget kapital. Bolaget ska även omvandla 20 miljarder i skulder till aktier.

2 kommentarer

  1. Urban: Tack SAS för dessa många år.
  2. thomas larsson: SAS gör en Tatcher- Scargill (gruvfacket) Reagan-flygledarfacket nu slipper ni ju de dyra pilotkostnaderna, de betalas av facket Bara vänta ut tills de har slut på strejkkassorna, det blir en lösning som står sig för all framtid, bolaget med dess fina namn behöver inte sättas i konkurs, staterna som alltid stöttat sas och Wallenbergarnas andelar bör ju inte bli värdelösa. Is i magen vänta ut Detta vinner bolaget.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024