Annons:

Swedavia kallas till trafikutskottet

Statligt ägda Swedavia kallas till riksdagens trafikutskott under tisdagen för att diskutera orsakerna till de ovanligt långa köerna på Arlandas flygplats, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

– Vi inser givetvis att detta inte är en önskan från deras sida att det ska vara på detta vis, men likväl är det så här. Då är det rimligt att de får berätta för riksdagens trafikutskott – varför funkar det så illa, vad är de bakomliggande orsakerna och föra ett resonemang om hur vi kan ändra på detta, säger Anders Åkesson (C), vice ordförande i trafikutskottet, till radion.

Problemen på Arlanda, som har sin grund i personalbrist, har pågått i veckor.

En kommentar

  1. Peter: Problemet på Arlanda är inte bara bemanningen, såklart en väldigt viktig faktor. Men infrastrukturen kring säkerhetskontrollen är undermålig. Det behövs fler linor, dvs flöden. Sen måste det till mycket längre på och avlastningsband så att inte passagerare tar för långtid att lasta upp och av sitt bagage, jackor, datorer, toalett artiklar. Bra exempel är Wien och Gatwick. 15-20m före och efter! Se och lär. Men Swedavia satsar på att man ska köpa Taxfree och shoppa på flygplatsen, det hinner man inte iallafall som det är nu:) ta bort taxfree shoppen på T5 och gör fler flöden nu med längre band före och efter. En bra kundupplevelse är när det går fort och enkelt på en flygplats, som kund vill jag minimera min restid, där är tiden på flygplatsen en mycket viktig faktor.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024