Snabbväxande bageri- och cafékedja tar sikte på krogbranschen
På bara några år har bageri- och cafékedjan Bröd & Salt öppnat 19 caféer och tar nu sikte på krogbranschen. Text: Janne Sundling
Bröd & Salt har än så länga bara satsat i Stockholm där de har 19 caféer. Här finns också deras eget bageri på Skeppsbrokajen i Gamla stan.
Men nu öppnar man en första butiken utanför Stockholm i Uppsala.
– Vi har fått förfrågningar om att öppna i Göteborg och i Malmö. Men eftersom vi bakar dagsfärskt ligger Uppsala bättre till, säger marknadschefen Annelie Vest till Expressen.
Ägaren Michel Mourad startade företaget under surdegstrenden 2011.
Fabrique hade redan öppnat en rad butiker och Mourad såg en affärsmöjlighet.
– Vid årsskiftet öppnar vi vår första restaurang och där kommer vi ha öl- och vinrättigheter. Det blir nästa steg i utvecklingen, säger marknadschefen Annelie Vest till Expressen.
– Vi öppnade allt fler ställen men ganska små enheter, då var det mest bröd och bullar. Nu har…
Har du redan Premium? .
Läs vidare med Premium
Ingår
Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete