Annons:

Fredrik Reinfeldt tar över klubban i Visita

- Jag är glad och hedrad över frågan och har meddelat valnämnden att jag står till förfogande, säger Fredrik Reinfeldt till Visitas medlemstidning Besöksliv.

”Det mest angelägna nu är att återstarta besöksnäringen efter pandemin”

Den före detta statsministern och partiledaren föreslås bli ny ordförande i Visitas styrelse.

– Besöksnäringen är av central betydelse för Sverige. Den ger många ett första steg in på arbetsmarknaden, finns över hela landet och består av allt från små familjeföretag till stora koncerner med tusentals anställda. Om jag blir vald jag ser fram emot att bidra till att lyfta och utveckla näringen ytterligare, säger Fredrik Reinfeldt till Besöksliv.

– Det mest angelägna nu är att återstarta besöksnäringen efter pandemin och att företag inom besöksnäringen får bättre möjligheter att växa och utvecklas.

Nuvarande ordförande Maud Olofsson har meddelat valnämnden att hon avböjer omval:

– Det har varit åtta fantastiska år som ordförande i Visita och under den tiden har näringen verkligen utvecklats till en basnäring.

Beslut om ny ordförande fattas på Visitas stämma den 2 maj.

Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen, alltså hotell och restauranger i första hand. Visita tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv.

5 kommentarer

  1. Helena: Vilken otroligt bra nominering, jag hoppas att hans fantastiska kompetens och hans driv ger en rejäl skjuts för besöksnäringen när de behöver den som allra bäst. Grattis Visita till en ljus framtid!
  2. .: Intressant nominering och tack till Maud Olofsson som har gjort ett fantastiskt jobb. Men... en skarpare bild på Fredrik Reinfeldt måste det väl ha funnits i arkivet?
  3. Jan Andersson: HELT obegripligt att Reinfeldt får förtroende, Sveriges mest hatade, korrupta, var även påtalad som Ordf. för Djurgården, där fick han nobben. Maud Olovsson tidigare näringsminister, ansvarig för tyska brunkolsaffären, köpte för 80 miljarder, när brytningen fick förbud mot fortsatt verksamhet, sålde för 6 miljarder, Reinfeldt var även delaktig, godkände, då som statsminister, bedrägeri mot Svenska skatte betalare. DESSA två anser Visita vara trovärdiga för Er verksamhet, måste finnas bättre lämpade till rimligare ersättningar !DAGS att för VISITA granska REINFELDT, endast en ful arrogant maktfigur!
  4. Fredrik: Det måste finnas branschmänniskor och inte f.d politiker. Jag ser det som ett svaghetstecken för Visita och dyl org.
  5. Marcus Andersson: Jan, du kanske också har glömt att den regeringen Reinfeldt också stod bakom ett flertal skattesänkningar, säkning av arbetsgivaravgiften för unga samt en markant sänkning av restaurangmomsen? allt detta gynnade starkt svensk besöksnäring. nuvarande regering har inte satsat i närheten lika mycket på besöksnäringen som Reinfeldt & Co gjorde. Nuon affären i övrigt är en sak men har inget med besöksnäringen att göra, Maud har liksom fredrik gjort mycket gott för vår bransch i helhet. Det var också Moderaterna med understöd av KD + SD + L som under pandemins värsta mörker slogs i riksdagen för riktat stöd till Resebranschen...
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024