Annons:

Oceana ska byggas upp igen

Lisebergs styrelse tog under fredagens styrelsemöte beslut om att starta upp processen kring återuppbyggnad av Oceana, enligt ett pressmeddelande.

På ett extra-insatt möte fredag eftermiddag samlades Lisebergs styrelse för att träffa Lisebergs krisledning och ta del av lägesrapporter kring branden i Oceana. Under mötet fick styrelsen information om att den person som rapporterats saknad hittats avliden.

– Det är med stor sorg styrelsen tagit emot beskedet om att branden med all sannolikhet tog Patrik Gillholms liv, säger Kurt Eliasson, ordförande i Lisebergs styrelse. En förlust av liv sätter allt i perspektiv, och våra tankar går till Patriks familj och nära.

Styrelsen vill samtidigt passa på att lyfta räddningstjänstens stora insats och den samverkan med Oceana-projektets övriga intressenter som skett sedan branden bröt ut i måndags.

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg. Liseberg är en viktig del av Göteborgs identitet och Lisebergs Jubileumsprojekt är en viktig byggsten i den västsvenska besöksnäringens återhämtning. Därför har styrelsen enhälligt fattat beslut om att ge Lisebergs ledning i uppdrag att utreda och starta upp planeringen av hur en återuppbyggnad kan ske, säger Kurt Eliasson (S), styrelseordförande i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Jens: Läste ett bra inlägg ang detta.! Vad tycker ni om detta? skrytbygget som kostar över 1 miljard har nu gått upp i rök. Göteborg som tar emot över 5 miljarder varje år från skötsamma kommuner skattepengar är en av de kommunerna som slösar mest. Om man inte har råd med sin egen verksamhet hur kan man då få ta andras pengar för att bygga denna typ av anläggningar? Och nu gick det upp i rök. Göteborg och Malmö de två kommuner som får mest av andra kommuner skattepengar. Är också de kommuner som är kända för att slösa mest på flummiga projekt. Göteborgs vattenland, kamelfarm och en rad andra projekt får andra kommuner stå för. Om jag går till socialen för bistånd så får jag inga pengar om jag inte sköter min ekonomi och jag skulle absolut inte få slösa på en massa flum. Varför har dessa kommuner frikort?
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024