Annons:

Annons:

Svenska turister strandade i Thailand

Flyg mellan Sverige och Thailand påverkas av den upptrappade konflikten mellan Indien och Pakistan. Flygbolaget Thai Airways har ställt in samtliga avgångar mellan Thailand och Europa fram till torsdag morgon. Hittills har 13 avgångar till och från europeiska städer påverkats, däribland Stockholm, skriver Bangkok Post.

Totalt handlar det om 30 inställda avgångar och tusentals resenärer ska på torsdagen vara strandade i Bangkok, skriver AFP.

Även för andra svenska Thailandsresenärer har detta nu fått konsekvenser.

– Det jag fått bekräftat är att en flight är inställd i dag på grund av stängt luftrum i Pakistan. Det här kommer att ha en påverkan på flygtrafiken, säger Ellen Laurin på det statliga flygplatsbolaget Swedavias pressjour.

Norwegian, Tui och Ving har flyg till och från Sverige som påverkas på onsdagen.

Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving, förklarar att ett flygplan från Thailand mot Köpenhamn var i luften när rutten fick läggas om.

– Flighten fick fortsätta längs arabiska halvön och mellanlanda i Varna i Bulgarien. De behövde byta besättning på grund av tidsbegränsningen. Det förväntas bli ungefär tre timmars försening till Köpenhamn, säger han.

Även en avgång från Arlanda under onsdagskvällen berörs.

– Vi räknar inte med någon försening, men den får en annan färdplan, säger Fredrik Henriksson.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019