Annons:

TN testar nya Katthult

Emil i Lönneberga har fyllt 50 år och det firar Astrid Lindgrens Värld med att ge honom ett nytt hem. Gården Katthult är precis den barndomsdröm som både vuxna och barn känner igen sig i från böckerna och filmerna.

Hisnande 95 miljoner kronor har det kostat att bygga upp nya Katthult med familjen Svenssons gård, Krösa-Majas stuga, slåtterängar och Stadsmästargården i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
När vi gått in genom höladan till Katthult en tidig morgon i början av juli upptäcker vi att vi har hela området för oss själva. Barnen börjar genast testa vattenpumpen, jag går in i köket och maken kikar in till hönorna på baksidan av huset. Det känns som om vi är mitt inne i en Emil i Lönneberga-film. Barnen undrar vart Emil tagit vägen och en liten stund senare dyker han upp tillsammans med övriga i familjen, pappa Anton, mamma Alma, Ida, Alfred och pigan Lina.
Stunden vi fick ensamma i Katthult varar inte länge, besökare flockas och kollar in matförrådet, Emils snickerboa och utedasset. Trots att det regnat tidigare är konstgräset runt byggnaderna torrt och den befarade leran är inget problem.
Publikplatserna är väl tilltagna så ingen trängsel uppstår trots att det är flera hundra besökare till föreställningarna. Hela området har enbart konstgräs och det är både snyggt och praktiskt för oss småbarnsföräldrar.
Detaljrikedomen inne i snickerboa, matförrådet och köket är imponerande. Det känns som om varje liten sak har fått sin plats just för att göra Emils värld så trovärdig som möjligt. Djuren som går och betar runt området gör även de att det känns äkta.
Jämfört med tidigare storsatsningar i Astrid Lindgrens Värld är Katthult en fullpoängare. Det enda vi saknar är lite fler saker för barnen att prova på själva – liknande klätterträdet hos Pippi och rutschkanorna hos Karlsson.

Tips 1: Stanna två dagar på Astrid Lindgrens Värld – då slipper ni stressa.
Tips 2: Att köpa med sig Emils bysse eller bröderna Lejonhjärtas pilbågar var en hit för våra killar.
Prisexempel: Familjebiljett 1 790 kronor för två dagar.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024