Annons:

Annons:

Analys: Färre utrikesresor ett lyft för hemestern

Svensk inhemsk turism kan öka till följd av uteblivna utlandsresor enligt en studie av undersökningsföretaget Oxford Economics som Visit Sweden tagit del av.

Det fortsatt osäkra omvärldsläget med diverse restriktioner och karantänsbestämmelser innebär att svenskarna kommer att semestra inom landets gränser. Detta kan eventuellt leda till en ökning för svensk inrikesturism i år. Visit Swedens undersökning från maj slog fast att det populäraste resmålet för svensken var Sverige.   

– Ett som är säkert är att det nu skapas unika möjligheter för framtidens svenska turism. Svenska resmål, destinationer och besöksmål får nu en unik möjlighet att visa upp sig för svenskar som kanske är vana vid thailändska designhotell, spanska uppvärmda pooler och all inclusive, säger Susanne Andersson, vd för Visit Sweden.  

En kommentar

  1. hans: Kolla siffrorna och relationen dem emellan, oraldiarré. Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.