Annons:

Britter ”måste” se norrsken – i Norge

Glöm pyramider och Stora Barriärrevet. Högst upp på britternas måste se-lista ligger norrsken. Men det är specifikt i Norge det ska ses, inte i Sverige eller något annat land där det går att se.

När Travel Supermarket frågade vad brittiska turister helst av allt ville se på andra resmål toppade norrsken i Norge listan. 37 procent hade det norska norrskenet bland sina måsten. Att jämföra med 35 procent för pyramiderna, följt av 33 procent för Route 66 i USA och 32 procent för kinesiska muren, skriver Travelmole.
Safari i Afrika lockade 31 procent, 30 procent ville åka helihopter över Grand Canyon. På sjunde plats kom en kryssning i Västindien med 29 procent följt av Taj Mahal med 28 procent, gondoltur i Venedig med 27 procent och Stora Barriärrevet med 24 procent.
– För tio år sedan var afrikanska safarir och bilturer längs Route 66 lockande för att de var så långt borta, men nu ser vi att destinationer mycket närmare hemmet, som Norge, blir populära val för att folk har bestämt att det är något de måste se i stället för att välja långdistansdestinationer för att de upplevs som något man bara kan göra en gång i livet, säger Bob Atkinson på Travel Supermarket.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024