Annons:

Nu vänder strömmen mot USA:s nordöstra hörn

De har varit något av USA:s lillebrorstater och lite anonyma. Mer kända för ett i amerikansk mening kallt klimat och lite ogästvänliga. Men nu tycks trenden vända när turistande och boende i solstaterna och på västkusten är överhettat också i prisnivån. Text: Janne Sundling

Florida, Kalifornien och Texas är solstaterna som lockat turister och bosättare norrifrån och från östkusten. Och har toppat i stort sett varenda lista över ökningar i hus- och boendepriser. Men nu tar staterna i nordöst över.

Sex av tio på Realtor.com-listan över de hetaste boplatserna i år finns i New England, där det är närmare till Kanada än Kuba, som i Maine, Massachusetts, New Hampshire. Och pendlingsavstånden är oftast inte längre till Boston, än för de som bosatt sig utanför Austin eller Miami. Större flexibilitet i arbetsvillkoren än före pandemin kan också bidra.

Och priserna är betydligt lägre än i de stater som länge dragit till sig befolkning, och köparen får mer för pengarna. Samma fenomen finns i Kalifornien där höga boendepriser och hettan med åtföljande bränder får att fler att söka sig till andra platser.

– Vi har sett att de hetaste adresserna migrerat österut efter att succéns för husmarknaderna i Solbältet och i väster har gjort dem mindre attraktiva för husköpare, säger Danielle Hale, chefsekonom på Realtor.com till Bloomberg. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024