Annons:

Fräscht på Ålands hav

Viking Lines gamla trotjänare Rosella har fått ett ansiktslyft. Vi har varit ombord och testat.

[i=484023;w440;nb;nl]
 
MS Rosella är en 31-årig dam som har passerat sina glansdagar på Östersjön. Hon har haft epitetet Dancing Queen under många år och det var den känslan som fanns kvar när hon sattes in på rutten Kapellskär–Mariehamn 2007. Då var hon bara en tillfällig lösning tills den nybyggda snabbfärjan skulle komma, men när den aldrig kom insåg ledningen på Viking Line att något måste göras för att anpassa Rosella till tvåtimmarskryssningar i stället för 24-timmars.
Jag och min familj har åkt Rosella åtskilliga gånger eftersom vi har stuga på Åland och testat det mesta i trängselväg – från 150 passagerare till över 1 200 på sommaren. Det som de flesta har satt frågetecken vid är hytterna ombord, som tar väldigt mycket plats och som inte alls används under tvåtimmarsresan.
Omgörningen av Rosella har öppnat upp och gjort taxfreebutiken dubbelt så stor, och kafeét är betydligt större. Sittplatser, som tidigare kunde vara svåra att få tag på, finns det gott om och även nattklubben har fått ett lyft. 
Lekrummet där vi och barnen hänger mycket ser ungefär likadant ut, men ett nytt sådant är under uppbyggnad.
Det som ofta händer vid en renovering är att de nya delarna gör att de äldre ser ännu äldre ut. Så är även fallet med Rosella. Plötsligt kändes toaletterna väldigt sunkiga, och det har jag inte reflekterat över förut.
Kafématen som tidigare har varit väldigt tråkig har förnyats med bland med bland annat wraps och baguetter. Maken fick dock en smärre chock när hans vanliga portion köttbullar och mos plötsligt skulle betalas per vikt och det vanliga priset 70 kronor nu blev 94 kronor!
Även biljettpriserna kommer höjas har Viking Line aviserat.
Trivseln på båten har helt klart ökat med de större och ljusare ytorna. Fast det riktiga eldprovet för nya Rosella kommer i sommar när båten är full till bristningsgränsen.
Tips 1: Ålandsfärjorna, inklusive Rosella, börjar få ett hyfsat utbud av märkeskläder som faktiskt är billigare ombord.
Tips 2: Var snabb ombord och haffa ett av borden vid de runda fönstren. Ljuvlig utsikt utlovas!

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024