Annons:

Alitalia stoppas redan i dag?

Alitalia har fått sina krediter indragna och en möjlig konkursförvaltare är redan utsedd.Det rapporterar nyhetsbrevet Flygtorget.

Bränsleleverantörerna, som förser Alitalia med bränsle, begär betalning av alla utestående fakturor och från idag kan det bli så att bolaget bara får bränsle mot kontant betalning. Uppfyller inte bolaget kravet kan trafiken stoppas redan i dag enligt Flygtorget.
Alitalia står på ruinens brant och de senaste tio åren har regeringen räddat bolaget med statsstöd gång på gång. Denna gång har staten dock inte trätt in och flera av Alitalias konkurrenter lobbar hårt mot EU för att förhindra att italienska staten tillåts bistå flygbolaget med mer pengar.
Enligt europeisk press har British Airways och Lufthansa satt press på sina respektive regeringar samt lobbat intensivt i EU:s korridorer i Bryssel.
Förhandlingarna om Alitalias framtid rapporerteras dessutom vara helt låsta. Intressenter som är beredda att kliva in i flygbolaget kräver att minst 12 000 medarbetare sägs upp, medan fackets inställning är att inte en enda medarbetare ska behöva lämna Alitalia.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024