Annons:

Transports SAS-anställda accepterar försämringar

SAS Ground Services har kommit överens med Transport om en övergång till det så kallade Riksavtalet för bolagets 800 lastare.

SAS hot om att lägga ut verksamheten externt eller föra över personalen till ett annat bolag inom SAS-koncernen som använder Riksavtalet fick Transport, som tidigare i år hotade med strejk för att få behålla det gamla SAS-avtalet, att acceptera försämringar för lastarna.
– Vi har inte råd med dyrare avtal än våra konkurrenter. Tack vare överenskommelsen kan vi konkurrera på samma villkor som övriga aktörer och det är positivt att Transport vill vara med och skapa dessa förutsättningar på den svenska marknaden, säger SGS Sveriges vd Madeleine Raukas.
Parterna är också överens om övergångsregler fram till 2007. Fram till denna tidpunkt får lastarna behålla sin nuvarande kortare arbetstid, sitt tarifflönesystem och högre ersättningar för ob-tillägg.
Redan nu mister lastarna vissa komp- och klämdagar, som funnits i SAS-avtalet.
SAS mekaniker, som tillhör Transport, har också accepterat en övergång till Riksavtalet. Där gäller övergångsregler fram till slutet på 2005.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024