Annons:

Sweden Hotel blir norskt?

Hotellsammanslutningen Sweden Hotels/Ramada vill sälja aktiemajoriteten till norska kryssnings- och hotellbolaget TFDS.

TFDS, som driver Hurtigrutten, äger redan franchiserätten för Ramada i Norge. Genom ett förvärv av den svenska organisationen skulle bolaget kontrollera ett skandinaviskt Ramada. Norrmännen äger i dag två hotell längs Hurtigrutten, som är flaggade Rica respektive Radisson SAS.
Det rapporterar tidningen Restauratören.
Enligt Sweden Hotels t f vd Peter Browall, som ansvarar för kontakterna med TFDS, skulle ett norskt övertagande ge stora synergieffekter.
– Då får vi ett skandinaviskt Ramada att lägga till vårt starka lojalitetsprogram samtidigt som Cendant troligen blir Ramada Internationals nye ägare. Det ger oss sammantaget en mycket god position främst på privatmarknaden.
Sweden Hotels/Ramada är i dag en föreningsdriven organisation, där de anslutna hotellen är medlemmar. 25 av hotellen är franchiseanslutna till Ramada och ytterligare fem har valt att vara kvar i Sweden Hotels. Den nuvarande ägarstrukturen har dock försvagat hotellorganisationen och målet är att få in en eller ett par starka ägare.
– Om vi får in en majoritetsägare blir vi starkare ekonomiskt och får mer beslutskraft. Nuvarande struktur där ett hotell har en aktie fungerar inte i dagens samhälle, sade avgående styrelseordförande Christina Agrell till Travel News i slutet på november.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024