Annons:

Stor passagerarökning för Air Baltic

Lettiska flygbolaget Air Baltic, som ägs till 47,2 procent av SAS, flög 75 procent fler passagerare i fjol än året före. Antalet resenärer uppgick till drygt 589 000. Intäkterna ökade med 54 procent till 74,4 miljoner euro, enligt bolagets pressmeddelande.

Resultatet beror till stor del på framgångarna i lettiska Riga, med 9 nya flyglinjer i fjol.
Bolaget har också öppnat 11 nya linjer från det nya navet i Vilnuis, Litauen, med direktflyg till 11 destinationer. Verksamheten därifrån resulterade dock i förluster de första sex månaderna, vilket drog ner Air Baltics totala nettoresultat till ett minus på 1,2 miljoner euro.
”Det operativa resultatet för Air Baltic var mycket bra, med tanke på en markant höjning av bränslepriset och investeringen i vårt nya nav i Vilnius. Vi gjorde också ändringar i vår flygplansflotta, vilket innebar extrautgifter på 2,86 miljoner euro. Konkurrensen på flygmarkanden var mycket mer påtaglig förra året i Lettland, men resultatet översteg våra förväntningar,” säger bolagets ordförande Bertolt Flick i pressmeddelandet.
Bolaget räknar med att verksamheten i Litauen redan i år ska ge vinst. Marknadsandelen har höjts från drygt 9 procent till över 20, hittills i år, och en ytterligare expandering planeras.
De första tre månaderna i år steg Air Baltics passagerarsiffror med 95,3 procent jämfört med 2004. Två nya linjer har i år introducerats från Riga till Istanbul och Barcelona. I april lanseras direktflyg till München och Paris. I sommar planeras också bland annat direktflyg till lettiska Liepa & Hibar, vilket blir den första linjen dit som återinförs sedan självständigheten, uppger bolaget i pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024