Annons:

BA försöker stoppa Alitalas räddningsplan

British Airways driver på EU-kommissionen om att avslå italienska rivalen Alitalias räddningsplan. Kommissionen måste upprätthålla reglerna för statligt stöd med lika fast hand nu som under nedgången i flygresandet som följde efter terrorattackerna i USA 2001, menar BA:s vd Rod Eddington.

”Enda vägen för vår industri att nå framgång är om staten inte lägger sig i genom att täcka upp för flygbolag som misslyckas, ut låter markanden bestämma,” sade Eddington i onsdags, enligt Airwise News.
Hans uttalanden kom som en reaktion på uppgiften i veckan att Kommissionen gett ett initialt godkännande till Alitalias räddningsplan.
Påtryckningarna mot EU-kommissionen om att stoppa räddningsplanen har bedrivits av BA och andra flygbolag under en tid. Bolagen hävdar att planen går emot EU-reglerna om att enskilda länder bara får lösa ut sina flygbolag en gång.
Alitalias mål är att genom tillförsel av 1,2 miljarder euro vända sin stora förlust till ett nollresultat 2006. Först om några veckor väntas Kommissionen ge ett slutgiltigt besked i ärendet, uppger Airwise.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024