Annons:

Flyger era resenärer mer med SAS nu?

ARE GRYTÖYR, Travel & Meeting Manager, ICA

– Vi flyger oftare med SAS inrikes nu eftersom -deras priser blivit -billigare. Men vi jagar alltid priser och flyger både Flynordic och FlyMe, eftersom de upp-fyller de krav vi ställer på flygbolag. De -kraven klarade exempelvis -aldrig Goodjet. På många utrikesrutter, där lågpriskonkurrensen inte finns, till -exempel -Baltikum är vi mycket beroende av bra -avtal med SAS. Där-emot är det otänkbart att låta -resenärerna boka själva på -nätet, allt ska gå genom -resebyrån.
IRENE NORLING, Travel Manager, Totalförsvarets forskningsinstitut

– Vi flyger endast -marginellt mer med SAS. Våra forskare reser mycket utrikes och på mycket udda destinationer, exempelvis till Iran och Irak. Dit kan det vara mycket -knepigt att hitta bra flygpriser. Som statligt bolag flyger vi dessutom på statens avtal och på flera större inrikes-rutter har staten inget -avtal med SAS efter höstens upphandling. Men på linjer där det finns avtal och de nya SAS-priserna är nedladdade flyger vi gärna på dem.
ULF STENVAD, Business Meeting Manager, If
– Ja, på vissa destinationer, exempelvis Sundsvall. Där hittade vi tidigare -aldrig lämpliga ekonomiklassbiljetter på bra avgångs-tider. Vi flyger med de nya lågprisleveran-törerna. -Däremot låter vi inte våra resenärer sitta och surfa runt på nätet och de får inte gå in och boka själva online hos lågpris-bolagen.
Dessa måste också kunna bokas i GDS:erna och det tycker jag de lyssnat på. Exempelvis drar vi nytta av FlyNordics låga priser på Oslolinjen.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024