Annons:

Håkan Ericson ny koncerndirektör inom SAS

Civilekonomen Håkan Ericson har utsetts till koncerndirektör för enheterna Airline Support och Airline Related Businesses inom SAS-koncernen och kommer att tillträda tjänsten den 1 oktober.

Håkan Ericson, 42 år, har lång erfarenhet från transportbranschen. Närmast kommer han från en tjänst som Europachef på DHL Freight i Bryssel, där han också haft ansvar för planering och design av ett nytt integrerat europeiskt transportnätverk.
Mellan 1997 och 2002 var Ericson affärsområdeschef och vice koncernchef på ASG AB/Danzas AB och mellan 1990 och 1997 vice vd för Fraktarna AB.
– Efter en omfattande rekryteringsprocess är jag mycket glad över att vi har funnit en person med gedigen internationell erfarenhet inom transportbranschen. De två affärsområdena Airline Support och Airline Related Businesses står, precis som flygverksamheten, inför stora förändringar med krav på lägre kostnader och högre produktivitet samtidigt som det är viktigt att utveckla bolagen. Detta har Håkan Ericson visat att han kan genomföra i liknande branscher, säger Jörgen Lindegaard, vd och koncernchef för SAS i ett pressmeddelande.
Airline Support och Airline related Businesses har en omsättning på omkring 17 miljarder kronor. Med tillsättandet av Håkan Ericson är SAS koncernledning fulltalig.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024