Annons:

SAS kritiserar Delta

Det svenska flygbolaget SAS tycker att det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines agerar smaklöst. Delta skyddas från konkurs under den amerikanska lagen Chapter 11, men expanderar ändå på nya linjer.

Lars Lindgren, ansvarig för SAS interkontinentala linjer, kritiserar Deltas uppförande:
– Det är lite smaklöst av Delta att ansöka om skydd enligt Chapter 11 och samtidigt expandera med elva nya rutter till Europa. Man måste fråga sig hur det är möjligt att ett bolag som ju egentligen är i konkurs kan få investera i riskprojekt. Under skydd av Chapter 11 lägger Delta nu om från interamerikansk till interkontinental trafik. Det innebär en allvarlig konkurrenssnedvridning, säger Lindgren.
Delta Air Lines konkurrerar med SAS framför allt på den till våren kommande linjen mellan Atlanta och Köpenhamn. Enligt Lindgren oroar sig dock inte SAS nämnvärt över konkurrensen.
– Konkurrens är något vi får leva med och vi har en produkt som så vida överträffar de andras på USA. Varken Delta eller Continental har heller börjat flyga på Köpenhamn ännu. Men Continental är ensamma att flyga på Oslo, säger han enligt Flygtorget.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024