Annons:

Skandaldokumentär om Ryanair

Lågprisflygbolaget Ryanair är ämnet för en tv-dokumentär i Storbritannien. I dokumentären hävdas det att Ryanair inte följer säkerhetsföreskrifter. Flygbolaget motsäger sig dock anklagelserna och kontrar i stället med en reklamkampanj.

En brittisk tv-dokumentär hävdar att Ryanair inte sköter sig. Två reportrar som wallraffat som Ryanair-personal uppger att säkerhetsbrister, utmattade piloter och smutsiga plan inte är några ovanligheter.
Reportrarna säger att flygbolaget exempelvis alltid låter piloter flyga nästan 100 timmar eller mer i månaden och att man underlåtit att dubbelkolla ett fel som upptäckts i en nödutgångsdörr.
Flygbolaget motsäger alla anklagelser.
– Vi har undersökt alla deras påståenden utan att hitta något konkret. Det är också mycket som de påstått att de filmat, men i de fall vi bett om ytterligare information har vi inte fått det, säger Karl Högstadius enligt SvD.
Enligt Airwise har Ryanair i stället vänt anklagelserna till en kampanj för flygbolaget. I brittiska dagstidningar gick annonser ut med texten ”An apology from Ryanair” och ”Sorry”, men ursäkterna gällde inte anklagelserna. Reklamursäkterna riktades mot andra flygbolag för att Ryanair tar passagerare från dem.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024