Annons:

SAS-piloter hävdar att de inte strejkat

SAS-piloterna vid Kastrup flygplats hävdar nu att man inte alls strejkade i slutet av januari. Piloterna säger att de inte var flygdugliga. SAS menar att det är lögn och kräver fortfarande 10 000 kronor i skadestånd från varje pilot som strejkade. Snart träffas parterna i Arbetsdomstolen om de inte kommer fram till en lösning.

Den 22 maj påbörjas förhandlingarna i Arbetsdomstolen mellan SAS och flygbolagets tidigare strejkande piloter. SAS vidhåller kravet på att de piloter som i januari strejkade ska betala ett skadestånd på 10 000 kronor vardera eftersom det vid tidpunkten fanns ett gällande kollektivavtal. Nu säger många av piloterna att de inte strejkade utan att de inte var flygdugliga.
På grund av säkerhetsskäl finns det regler som säger att en pilot som inte kan utföra sitt arbete på ett betryggande sätt inte ska flyga. Orsaker till detta kan vara sjukdom, svaghet, överansträngning, sömnbrist, medicinpåverkan och liknande.
SAS hävdar å sin sida i en skrivelse till Arbetsdomstolen att piloterna använde regeln som en förevändning för att strejka, enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024