Annons:

LFV: Bromma tar passagerare från Arlanda

Lika många passagerare flög via Luftfartsverkets, LFV, flygplatser under september i år som under samma månad i fjol. Utrikestrafiken ökade med två procent medan inrikestrafiken minskade med två procent.

Den största passagerarökningen skedde vid Bromma flygplats, där 25 procent fler passagerare passerade, jämfört med september i fjol. På Arlanda minskade antalet inrikesresenärer med åtta procent, men utrikesresenärerna blev tre procent fler. I Stockholmsregionen är antalet inrikespassagerare oförändrat, Bromma har tagit resenärer från Arlanda.
– Överströmningen av resenärer från Arlanda till Bromma visar att vi har en god och fungerande konkurrens på flygmarknaden i Stockholm, vilket gynnar resenären, säger Niclas Härenstam presschef för LFV Division Stockholm.
Visby och Östersund ökade med sju procent vardera, Luleå med fyra och Ronneby med tre procent. På Sturup var trafiken oförändrad medan den ökade med två procent på Landvetter.
För hela året hittills har det sammanlagda antalet passagerare på LFV:s flygplatser ökat med tre procent. Utrikestrafiken har ökat med åtta procent, medan inrikes har minskat med två procent.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024