Annons:

Fräscht gung på Östersjön

TRAVEL NEWS TESTAR SILJAS GALAXY: Färjor är jobbiga, smutsiga och ett nödvändigt ont!Det var inställning hos den färjetrötta Ålandsexperten som skickades ut för att testa nykomlingen Galaxy. Nu sitter hon med stjärnor i ögonen och berömmer den nya himlakroppen.

Ni har säkert sett reklamen, rymdvarelser som dansar och spexar ombord på Tallink Siljas nya båt Galaxy, som går mellan Stockholm och Åbo. Utsidan av båten är målad av den  kända, estniska konstnären Navitrolla. Futuristiska djur och moln som sedan går igen på tavlorna som hänger i hytterna.
Just detta genomtänkta koncept genomsyrar mycket av båten. Blå hyttdörrar med rundade mönster, som sedan går igen i formen på hyttfönstren och dörrar på andra ställen i båten.
När Travel News åkte var båten långt ifrån fullsatt. Klientelet var blandat: finländare, svenskar och en stor del ryssar i varierande ålder.
Galaxy är en relativt ny båt, sjösatt 2006, och har tidigare gått mellan Helsingfors och Tallinn. Det finns fem olika restauranger: ryska Alexander,  Grill House, Happy Lobster, Buffet Tallink och traditionella färjekafét. De som vi testade fick helt klart godkänt, även om utbudet kunde ha varit lite större på lunchbuffén. Kändes lite öde när en så stor del av bufféborden inte var uppdukade!
Barer och klubbar finns det hela åtta stycken och den klara favoriten där var Piano Bar som är helt inredd i vitt läder och ljusa tyger. Skön loungekänsla som tilltalar alla sinnen, och är långt ifrån de rökiga barer och pubbar, som man är van vid på finlandsfärjorna.
Till skillnad från konkurrenten Cinderella har Galaxy inte något spa att erbjuda sina resenärer. Det som finns är en pool, med barnpool, 26 grader och bastu för damer och herrar. Plus lite stolar och soffor. Ingen bubbelpool, och det enda som säljs är läsk och glass. Man anar att rederiet har tänkt till lite här och försökt få bort de berusade gängen som brukar befolka bubbelpoolen ombord på färjorna. Nu var det lugn och skön stämning runt poolområdet.
Det stora plusset med Galaxy är shoppingområdet. I och med att en stor del av färjornas inkomster kommer från ombordförsäljningen, tror jag att detta kommer att vara utslagsgivande för färjans framtid.
Shoppingen är uppdelad i tre olika butiker – parfym och kosmetik, alkohol och godis samt prylar och leksaker.  Alla tre butikerna ligger i led men är olika inredda beroende på sortiment. Utbudet känns nytt och roligt!
Tips 1: Om ni äter på Grill House – ta då desertbordet till efterrätt. Otroligt goda små praliner och kakor.
Tips 2:  Slå er ner i Piano Bar och njut av atmosfären.
Tips 3:  Om ni gillar Marimekko, är det billigare att handla ombord än i land. Stort utbud.
REDAKTIONEN

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024