Annons:

RÄDDADE AV DANSKARNA

Hotel Skansen i Båstad har draghjälp från den danska konferensmarknaden. Hela 25 procent av gästerna kommer från den andra sidan bron.

– Köpenhamn ligger bara 1,5 timmar härifrån och är vår närmaste huvudstad. Vi började satsa på den danska marknaden redan för fem år sedan och anställde dansk personal. Den senaste tiden har intresset från Danmark ökat och vi som redan är kända får en extra skjuts, säger marknadschef Henrik Jönne.
Att euron stärkts gentemot kronan har generellt gynnat konferensanläggningarna i södra delarna av Sverige i och med att det blir billigare att konferera på den svenska sidan.
– För oss innebär detta att anläggningen går lika bra som i fjol och att vi inte känner av nedgången. Det vi har tappat i Sverige hämtas upp av en ökning från danska sidan.
Henrik Jönne anser inte att det är någon stor skillnad på att ha danska och svenska gäster.
– De danska konferensgästerna är också noggranna med vad de vill ha och förväntar sig bra mat och bra service. Men de är bättre på att både ge ris och ros än vad svenskar är.
Hotell Skansen omsätter 115 miljoner kronor, varav ungefär 60 procent kommer från konferensverksamheten. Prognosen för 2009 ligger på samma nivå.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024