Annons:

Rekordantal besökte Berlinmursjubileum

Berlin satte nytt besöksrekord i samband med firandet av Berlinmurens falls 20-årsjubileum.

Över två miljoner personer besökte Berlin för att fira Berlinmurens fall för 20 år sedan. Bara den 9 november samlades hundratusentals berlinare och deras gäster för firandet vid Brandenburger Tor.
 
– Under de senaste dagarna har berlinare visat miljoner gäster vad de har gjort med sin stad under de 20 åren efter murens fall. Det faktum att världen älskar detta nya Berlin bekräftas av det stadigt ökande besöksantalet, även mitt i den globala ekonomiska krisen, säger Burkhard Kieker, vd för Berlin Tourismus Marketing.
 
Stadens hotell var nästan fullbokade och omkring 2 800 journalister var ackrediterade till firandet vid Brandenburger Tor.
 
– Otaliga åskådare såg ceremonin vid Brandenburger Tor direktsänd på tv. Dessa rörande bilder har haft genomslagskraft och framkallat en önskan att ta reda på mer om Berlin. Berlins dragningskraft som en plats av frihet, som ett centrum i europeisk historia och en stad där människor kan leva tillsammans i ett klimat av tolerans och öppenhet kommer att fortsätta att växa i framtiden, säger Burkhard Kieker.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024