Annons:

Luftrummet öppet men SAS tvingas ställa in

SAS tvingas ställa in avgångar från Köpenhamn eftersom man inte begärt tillstånd att flyga i den så kallade zon 2.

Luftrummet i hela Sverige och Danmark är nu öppet med vissa restriktioner. Restriktionerna berör hela det danska luftrummet samt i Sverige området söder om en linje mellan Göteborg och Ronneby. Dessa områden är klassade som zon 2 vilket betyder att det kan förekomma vulkaniskt stoff. För att få flyga i zon 2 krävs ett särskilt godkännande av luftfartsmyndigheterna, vilket SAS alltså inte fått. De avgångar som SAS nu får ställa in skulle ha gått till bland annat Stockholm, Bergen och Amsterdam, enligt Dagens Nyheter.
Transportstyrelsen beslutade på torsdagen att dela in det svenska luftrummet i tre zoner. I zon 1 får inget flyg flyga, i zon 2 får man flyga efter godkännande av Transportstyrelsen och i zon 3 flyger man som vanligt. I nuläget är det alltså ingen del av Sverige som befinner sig i zon 1.
Fritidsresor rapporterar att samtliga av deras resenärer beräknas vara tillbaka idag. Totalt har det handlat om 4500 personer och man beräknar att Fritidsresor investerat totalt 40 miljoner kronor i hemtagningar av sina resenärer.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024