Annons:

Ledningen köper City Airline – höstens storsatsning stoppas

Ledningen för det Göteborgsbaserade flygbolaget City Airline köper flygbolaget från företagets grundare. Samtidigt slopas planerna på kraftig expansion från Göteborg.

City Airline har beslutat att på grund av vulkanutbrottet på Island  skrinlägga planerna på expansion med nya linjer till Göteborg Landvetter. Flygbolagets grundare Lars Magnusson har samtidigt beslutat att sälja flygbolaget till fyra personer i ledningen.
– Jag ser nu att förverkligandet av min vision för City Airline måste skjutas på framtiden. Redan för ett år sedan aviserade jag att jag skulle gå i pension inom ett år och mitt intresse för att driva bolaget vidare i dess nuvarande form är begränsat. Jag är 77 år gammal och det är dags för någon annan att ta över, säger han.
En av köparna är City Airlines vd Jimmie Bergqvist.
City Airlines satsning på att göra Göteborg Landvetter till ett nav för utrikestrafik ut i Europa lanserades med pompa och ståt i februari. Bland annat skulle flygplatsen investera 75 miljoner i en utbyggnad av flygplatsen och Lars Magnussons investmentbolag Janus skulle gå in med 50 miljoner i regionala dotterbolag. City Airline hade dessutom börjar rekrytera nyckelpersoner till storsatsningen, som nu inte blir av.
 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024