Annons:

Etravelis köp av Travelpartner klart

Vid lunchtid på tisdagen stod det klart att internetresebyrån Etravelis köp på Travelpartner går igenom, eftersom 96 procent av aktieägarna accepterar det lagda budet.

När budet offentliggjordes i september hade redan Travelpartners ledning tillika huvudägare accepterat budet på 28 kronor per aktie. Dessa stod dock för 56 procent av aktiekapitalet och för att Etraveli skulle nå full kontroll av bolaget krävdes  att även att alla mindre aktieägare valde att sälja. Och trots viss kritik på analytikbloggar mot att budet var för lågt valde en överväldigande majoritet av dessa mindre aktieägare att till slut acceptera budet.
Det innebär att Etraveli nu har kontroll på totalt 96,6 procent av kapitalet och rösterna i Travelpartner och kan påkalla tvångsinlösen om inte de återstående aktieägarna accepterar en försäljning.
Försäljningen av Travelpartner innebär att grundaren Leif Lundin – som blev rikskänd genom kampanjerna som ”din vanliga resebyrås värsta fiende” – blir riktigt rik. Han får 57 miljoner för sina aktier. Sonen Magnus Lundin får 41 miljoner och Travelpartners vd, tillika delägare, Mattias Sesemann får 29,5 miljoner.
I Travel News oktobernummer kommenterade Leif Lundin försäljningen.
– Lite känns det som en revansch, för vi har haft en lång startsträcka sedan starten 1997 och jag har fått gå in med flera miljoner under resans gång. Det har varit ett riskprojekt och vissa har väl mer eller mindre tyckt att jag varit en idiot.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024