Annons:

Copperhill Mountain Lodge öppnar nytt spa

Spaanläggningen på Årehotellet Copperhill Mountain Lodge är nu dubbelt så stor och har en helt ny avdelning med samisk profil.

Den ursprungliga spaanläggningen vann pris i European Hotel Design Awards 2009, men nu utökas den till dubbel storlek. En helt ny avdelning öppnas med två nya pooler, bastu, panoramavyer mot Åreskutan och en starkare samisk profil.
 
– Förutom att vi har en ny, underbart vacker spaavdelning, kan vi nu också möta våra gästers olika behov på ett mycket bättre sätt. Med två separata avdelningar, kan vi alltid erbjuda tystnad och stillhet i den ena delen, och samtidigt välkomna barn i den andra delen, säger Anneli Hammarbäck, spachef på Copperhill Mountain Lodge.
 
Den sydsamiska kulturen har inspirerat till naturmaterial och en jordnära färgskala. Behandlingsrummen är byggda som kåtor klädda med hyvlat trä.
– Utgångsläget för att utveckla spaanläggningen har varit det bästa. Naturen runt omkring och hotellet i sig, med de väl valda materialen, har gett förutsättningar för att skapa ett komplett spa i samisk anda. För att förstärka den samiska känslan valde vi att inspireras av det fina samiska konsthantverket och dess tradition. Exempelvis spabaren är gjord med flätad skinnfront och mosaikmönster i de samiska färgerna, säger Maya Iwdal, arkitektbyrån ab.
 
Behandlingar finns bland annat med heta stenar, inspirerat av botestenarna i den samiska folkmedicinen, och produkter baserade på örter, växter, termalvatten och björkolja.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024