Annons:

Nya EU-regler för paketresor dröjer till nästa sommar

Först nästa sommar kommer ett förslag till nya EU-regler för paketresor att läggas fram av EU-kommissionen. Det framkom vid den europeiska resebyråorganisationen ECTAA:s konferens som hölls i Stockholm förra veckan.

Svenska Resebyråföreningen SRF stod som värd för den årliga konferensen för ECTAA, European Travel Agents´ and Tour Operators´ Association.
Ett förnyat paketresedirektiv är ett mycket prioriterat område för organisationen, som inbjudit två representanter från EU-kommissionen. Jens Thomas Thommesen avslöjade att först nästa sommar kommer ett förslag till ett nytt paketresedirektiv att läggas fram från EU-kommissionen, som syftar till att förbättra resekonsumenters skydd vid flygbolags- och resekonkurser. Den nuvarande lagstiftningen är inte anpassad nya bokningsstrukturer på internet.
Thommesen framhöll att kommissionen avser att även låta ”click through-bokningar” omfattas av direktivet. Därmed skulle den som bokar transporten på en webbsida och sedan via en länk går vidare och bokar hotell på en annan sida, få samma skydd som den som på vanligt sätt bokar en paketresa hos en och samma resebyrå eller researrangör.
Om hur passagerare som köpt flygbiljetter och drabbas vid flygkonkurser ska skyddas gavs inga klara besked.
– Men att inte göra något för att skydda resenärerna är i varje fall inte något realistiskt alternativ, försäkrade Katrin Prins från EU-kommissionen.
ECTAA har 29 medlemmar, som alla representerar resebyrå- och researrangörsföreningar inom hela EU, exklusive Luxemburg och Litauen. Övriga representerade medlemmar är Norge, Schweiz, Kroatien och Turkiet.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024