Annons:

Ticket säkrar Försvarsmakten efter tuff budstrid

Ticket Affärsresor har haft Försvarsmakten som kund i mer än tio år – och har fått förnyat förtroende. Men kampen var hård mot SJ som valt att lägga ett bud som endast var 300 000 kronor högre än Tickets 2,1 miljoner per år.

– Det var en prispressad upphandling, men vi är glada att vi vann. Volymmässigt är det en viktig affär för oss, säger Ticket Affärsresors vd Thomas Ådén.
 
Försvarsmakten reser för knappt 400 miljoner kronor per år, men har delar av resebyråverksamheten inhouse och upphandlar därför ett s k resebyråstöd.
 
Arvoderingen sker därför inte i form av bokningsarvoden utan i form av servicersättning för licenser och exempelvis leverantörsersättningar. Nytt för upphandlingen denna gång var att bland annat kreditkortskostnaderna ska betalas av affärsresebyrån i stället för som tidigare Försvarsmakten. Det handlar om cirka 3 miljoner kronor.
 
– Det är en annorlunda affärsmodell än en traditionell  resebyråupphandling, där vi måste räkna hem affären på främst volym och egna kostnadseffektiva lösningar, konstaterar Thomas Ådén.
 
Text: Katarina Myrberg

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024