Annons:

Svenskarnas resande fortsätter öka 2012

Trots finansiella kriser fortsätter svenskarnas privatresor att öka i år och det är främst resmål i Europa och Asien som lockar.

Drygt var femte svensk planerar att resa mer i år än tidigare. Det är resultatet av Resegeomettris årliga mätning bland ett representativt urval av närmare 4 000 svenskar.
Medan 21 procent säger sig planera för större resande svarar bara 9 procent att resandet kommer att minska i år. Sol och bad samt helgresor är det som lockar mest. De destinationer som svenskarna riktar in sig på i första hand är Spanien och Italien, men Thailand ligger också fortsatt högt som ett av svenskarnas favoritresmål.
– Intressant att konstatera att svenskarna trots allt tal om skuldkris och ekonomisk nedgång ändå har en så pass positiv syn på privatresor. Samtidigt ser vi ett likartat mönster i affärsresandet: i höstas var bilden nästan nattsvart men har nu, i takt med att mer positiva signaler om konjunkturutvecklingen kommit in, ljusnat betydligt. Resor är helt enkelt extremt konjunkturkänsligt säger Jan Ogner, vd på Resegeometri Nordic.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024